top of page
 • Foto van schrijverLatoya Romney

Mailchimp vs. Brevo: Kies het Beste E-Mail Marketing Platform!

Bijgewerkt op: 12 sep. 2023

Ben je klaar om je E-Mail Marketing naar een hoger niveau te tillen? Fantastisch! Vandaag gaan ik dieper in op twee reuzen binnen de E-Mail Marketing wereld: Mailchimp en Brevo. Als een eenpitter zoals ikzelf ben, begrijp ik hoe belangrijk het maken van de juiste keuze is. Laten we eens graven in deze twee platforms en ontdekken welke het beste bij jou en jouw bedrijf past. Zullen we beginnen?


Mailchimp is alom bekend en dus sterk in de Marketing, betekent dit ook dat ze het beste zijn?


De e-mail aditor: Mailchimp trekt velen aan vanwege zijn ogenschijnlijk gebruiksvriendelijke e-mailmarketingsoftware. Maar, voor jou als nieuwkomer kan het soms voelen alsof je verdwaald raakt in een doolhof bij het proberen om bijvoorbeeld een opt-in formulier voor nieuwe aanmeldingen toe te voegen of een verleidelijke landingspagina te creëren.

Ondanks dat heeft Mailchimp een slim ontworpen achterkant die goed is ingedeeld. Ze zorgen ervoor dat je geen enkele stap mist bij het opzetten van je nieuwe e-mailcampagne, waardoor je met vertrouwen en gemak door het proces kunt navigeren.


Werk je graag met templates?: Dan biedt Mailchimp jou, in tegenstelling tot Brevo, behoorlijk wat keuze als het gaat om kant-en-klare templates, die er ook nog eens goed uitzien! Ze zijn redelijk simpel naar jouw branding en stijl aan te passen. Een grote MAAR, bij een gratis plan vallen de templates behoorlijk tegen en is het dus enkel tegen betaling dat je de juiste templates kan gebruiken.


En dan heel belangrijk, jouw contacten beheren: In Mailchimp betaal je dus per abonnee, wat inhoudt dat als jij een contact in meerdere lijsten hebt staan, je dus meerdere malen voor hetzelfde contact zal betalen. Tevens zijn Mailchimp's lijsten onderling exclusief. Met andere woorden, je kunt contacten van verschillende lijsten niet opnemen in dezelfde campagnes. Ook het segmenteren wordt je niet heel makkelijk gemaakt, omdat er behoorlijk veel opties zijn om uit te kiezen, wat het eigenlijk heel onoverzichtelijk en onduidelijk kan maken.


Wanneer je voor Mailchimp kiest, kies je voor:

 • 📊 Uitgebreide Analyse: Voor degenen die graag in gegevens duiken, biedt Mailchimp diepgaande analyses die je kunnen helpen je strategie te verbeteren.

 • 💻 Gebruiksvriendelijkheid: Mailchimp heeft hard gewerkt aan zijn gebruiksvriendelijkheid en zelfs voor beginners goed te gebruiken.

 • Uitgebreide Integraties: Mailchimp integreert naadloos met tal van andere tools en platforms, waardoor je je marketingstrategie kunt uitbreiden als daar behoefte aan is.

 • Gratis gebruik: Tot een bepaald aantal contacten kun je gratis gebruik maken van Mailchimp, wat natuurlijk best fijn is wanneer je net start met jouw bedrijfje en je nog aan het werken bent aan jouw contactenlijst.

Brevo: Een grote speler, minder bekend, maar net zo goed of beter?


Brevo's E-mail aditor: Brevo heeft ook goed werk geleverd als het gaat om hun e-mail editor. Hun drag-and-drop editor leidt je moeiteloos door het ontwerpproces en biedt je allerlei vooraf ingestelde opties die je nodig zult hebben. Je wordt stap voor stap begeleidt, waardoor het vrijwel onmogelijk is om iets over het hoofd te zien.


Kant-en-klare templates: Bij Brevo zijn alle templates waar je uit kan kiezen gratis. Echter zijn het naar mijn mening niet de meest aantrekkelijke templates en zelfs een beetje achterhaald.


In Brevo jou contacten beheren: Brevo pakt het wel een stuk simpeler aan als het gaat om het beheren van jouw contacten. Ook betaal je hier niet per contact of inschrijving, deze zijn ongelimiteerd ongeacht het plan dat je kiest. Brevo berekent zijn plannen op basis van het aantal te versturen e-mails. E-mail automations zijn makkelijk aan te maken, waarbij je specifieke condities kan opgeven waardoor een contact na een dergelijke handeling in een volgende lijst kan worden toegevoegd voor de volgende reeks e-mails.


Wanneer je Brevo kiest, kies je voor:

 • 💰 Betaalbaarheid: Als kosten belangrijk voor je zijn, zal Brevo je aanspreken met een aantrekkelijk prijsmodel, zeker voor beginners!

 • 📈 Sterke Automatisering: Brevo biedt ook indrukwekkende automatiseringsmogelijkheden waarmee je gerichte e-mailcampagnes en workflows kunt maken. En zelfs je transactionele e-mails kan sturen vanuit Brevo, met een hoge afleverratio.

 • 💌 Mooie Mailings: Hoewel Brevo misschien niet de meest geavanceerde templates heeft, kun je zelf redelijk simpel nog steeds hele aantrekkelijke e-mails maken die bij je merk passen.

 • 📊 Rapportage en Statistieken: Brevo levert uitstekende rapportage- en statistische gegevens om je te helpen bij het bijhouden van de prestaties van je e-mailcampagnes.

Hoe Kies je het Beste Platform?

 • Mailchimp als je geavanceerde automatisering wilt en bereid bent te investeren in een krachtige tool.

 • Brevo als je betaalbaarheid hoog in het vaandel hebt staan en toch sterke automatisering nodig hebt, vooral als je een eenvoudig en overzichtelijk platform wilt dat snel resultaten oplevert.

Wil je weten waar mijn voorkeur naar uitgaat? Ik ben toch wel een Brevo-fan, het is overzichtelijk, makkelijk om mee te werken, geeft duidelijkheid in de benodigde cijfers en heel goed betaalbaar.


Succes met het maken van een keuze! Kom je er niet uit, ik help je natuurlijk graag met jouw E-mailmarketing!
28 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page