top of page
  • Foto van schrijverLatoya Romney

SEO Mythes Ontrafelen; De eerste 5

Er zijn verschillende mythes en misvattingen over SEO die de ronde doen. Hier zijn enkele voorbeelden van veelvoorkomende SEO-mythes, die ik dan ook gelijk voor jou ontrafel:

  1. Keyword Dichtheid is Cruciaal?: Het is een veelvoorkomende misvatting dat je een specifieke keyword dichtheid moet handhaven om goed te ranken in zoekmachines. In werkelijkheid is keyworddichtheid niet langer een belangrijke rankingfactor. Het is belangrijker om natuurlijke en waardevolle content te creëren.

  2. Meta Keywords Tag is Belangrijk?: Vroeger dachten mensen dat het invullen van de meta keywords tag op een pagina belangrijk was voor SEO. Echter hechten de zoekmachines vrijwel geen waarde meer aan deze tag, omdat deze vaak werd misbruikt voor spam.

  3. De Title Tag Moet Altijd Beginnen met een Keyword?: Het is vaak wel goed om belangrijke keywords in de title tag op te nemen, maar het is niet verplicht om elke title tag met een keyword te beginnen. Een title tag moet vooral de inhoud van je pagina nauwkeurig beschrijven en hier een keyword in verwerken is natuurlijk mooi.

  4. SEO is Eenmalig Werk?: Sommige mensen denken dat SEO een eenmalige taak is, waarbij je een website optimaliseert en klaar bent. Dit kan natuurlijk, om te zorgen dat alles in ieder geval goed staat ingesteld en zo kunnen je pagina’s nog lang blijven scoren in de zoekmachines. Echter in werkelijkheid is SEO een voortdurend proces waarbij je je pagina’s monitored, aanpassingen doet en bezig bent met contentcreatie.

  5. Alleen Backlinks Tellen?: Backlinks zijn zeker belangrijk, maar er zijn tal van andere factoren die de ranking van een pagina beïnvloeden, zoals kwaliteit van je content, laadsnelheid van je pagina’s, mobiele optimalisatie en meer. Ga dus niet zomaar grote bedragen uitgeven voor het verkrijgen van Backlinks, je kan ze gebruiken ja, maar doe het doordacht.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in SEO, omdat de algoritmes van zoekmachines voortdurend evolueren. Ik hou je dan ook graag op de hoogte door af en toe updates te plaatsen in mijn blog. Als jij je inschrijft op mijn nieuwsbrief krijg je automatisch als eerste een update na plaatsing.
11 weergaven0 opmerkingen

Comentários


Post: Blog2 Post
bottom of page